dijous, 7 de gener del 2010

Neules/ Barquillo





Català:


NEULES


Les neules acostumen a menjar-se per nadal, són un postre dolç i lleuger amb forma de cilindre que es pren després dels menjars.

INGREDIENTS:

  • 150g de sucre

  • 100g de farina

  • 1 ou

  • Pell raspada de mitja taronja

  • 50g de mantega

  • 1 cullerada d'essència de vainilla

  • Margarina


PREPARACIÓ:


Separa la clara del rovell d'un ou. Posa la clara en un plat fondo i afegeix el sucre. Bat la clara d'ou amb la batedora,fins aconseguir una textura esponjosa i compacta semblant a la de la neu. Sense deixar de batre, afegeix la mantega. Has d'aconseguir una pasta homogènia, sense grumolls. A continuació, incorpora-hi la farina, la pell raspada de mitja taronja i l'essència de vainilla, barrejant amb una cullera de fusta perquè els ingredients es barregin bé. Reposa la pasta,escalfa'l a temperatura mitjana durant 10 minuts al forn. Mentre, amb els dits ben nets estén una mica de margarina a la safata del forn i enfarina-la. Això evitarà que la pasta de les neules s'enganxi. Després, aboca la pasta a la safata fent una capa molt fina (d'uns 2 o 3 mil·límetres) i afina-la amb una espàtula perquè no es facin bonys. Introdueixi la safata al forn i deixa que la pasta es cogui durant 5 o 7 minuts, o fins que agafi un color daurat. Retira la safata del forn, i amb un ganivet de punta talla amb cura la pasta en rectangles. Amb l'espàtula metàl·lica, treu cada rectangle de la safata i posa'ls en un plat, sobre el marbre net o sobre una fusta. Enrotlla, amb les mans ben netes i amb molta delicadesa, cada rectangle formant un cilindre o, el que és el mateix, una neula.Per últim. deixa refredar les neules a la nevera i quan hagin endurit a menjar-les!

Castellano:

BARQUILLOS


Los barquillos acostumbran a comerse por navidades,es un postre dulce y ligero con forma de cilindro que se toma tras las comidas.


INGREDIENTES:


  • 150g de azúcar

  • 100g de harina

  • 1 huevo

  • Piel raspada de media naranja

  • 50g de mantequilla

  • 1 cucharada de esencia de vainilla

  • Margarina


PREPARACIÓN:


Separa la clara de la yema de un huevo. Pone la clara en un plato fondo y añade el azúcar. Bate la clara de huevo con la bateadora,hasta conseguir una textura esponjosa y compacta parecida a la de la nieve. Sin dejar de batir, añade la mantequilla. Has de conseguir una pasta homogénea, sin grumolls. A continuación, incorpora la harina, la piel raspada de media naranja y la esencia de vainilla, mezclando con una cuchara de madera porque los ingredientes se mezclen bien. Repone la pasta,caliéntalo a temperatura mediana durante 10 minutos al horno. Mientras, con los dedos bien limpios extiende algo de margarina a la bandeja del horno y enharínala. Esto evitará que la pasta de los barquillos se enganche. Después, aboca la pasta a la bandeja haciendo una capa muy fina (de unos 2 o 3 milímetros) y afínala con una espátula porque no se hagan chichones. Introduzca la bandeja al horno y deja que la pasta se cueza durante 5 o 7 minutos, o hasta que coja un color dorado. Retira la bandeja del horno, y con un cuchillo de punta corta cuidadosament la pasta en rectángulos. Con la espátula metálica, saca cada rectángulo de la bandeja y ponlos en un plato, sobre el mármol limpio o sobre una madera. Enrolla, con las manos bien limpias y con mucha delicadeza, cada rectángulo formando un cilindro o, el que es el mismo, un barquillo.Por último. deja enfriar los barquillos a la nevera y cuando hayan endurecido a comerlas!


Ainhoa Larios 2n C

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada